Stigning i antal solgte biler hos Porsche

Før i tiden var Porsche en mindre bilproducent, der nærmest udelukkende producerede sportsvogne. Sådan forholder det sig dog ikke længere. I dag er Porsche en markant bilproducent, hvis sortiment af biler råder over sportsvogne, store SUV’er og tilmed også elbiler.

Stor stigning i antal solgte biler

Det bredere sortiment har været medvirkende til, at de sidste år solgte rekordmange biler. Faktisk solgte de hele 288.800 nye biler i 2019, hvilket er en stigning på 10 % i forhold til året før.

Porsche har præsteret en omsætning på cirka 213 milliarder kroner i 2019. Ud af denne omsætning formåede de at skabe et overskud på cirka 33 milliarder kroner.

Desuden kan de notere sig et fornemt afkast på salg på 15,4 %. Det er ikke blot imponerende, men gør faktisk Porsche til en af de mest profitable bilproducenter i hele verden.

I en pressemeddelelse skriver Oliver Blume, der er formand for bestyrelsen i Porsche AG, følgende:

“Takket været vores attraktive sortiment, der er bestående af effektive benzinbiler, højtydende plug-in hybrider, og tilmed også rent elektriske sportsbiler, er vores leverancer steget igen i regnskabsåret 2019.”

Han supplerer desuden med følgende:

“Det primære mål er værdiskabende vækst. Vores resultater er blevet øget med over 60 % i de sidste fem år. Det giver bedre muligheder for at skabe forudsætninger for at imødekomme vores ansvar på økonomiske, miljømæssige og sociale områder.”

Ramt af stor dieselbøde

2019 har været et godt år for Porsche. Det betyder dog ikke, at der ikke har været negative perioder i 2019. Der har nemlig også været alvorlige ridser i lakken hos den tyske producent.

Det resulterede i, at de fik en bøde på 535 millioner euro (cirka fire milliarder kroner). Den bøde fik de, for at have brudt reglerne for nogle biltypers udledning af udstødningsgasser, som en del af den omfattende dieselskandale.

Den store bøde på cirka en halv milliard euro resulterede i, at Porsches reelle overskud endte på 3,9 milliarder euro. Det er svarende til cirka 29 milliarder kroner.

You may also like...

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.