Hvad koster det at have bil?

De fleste unge mennesker der netop har fået kørekortet i hånden, kan have svært ved at vente med at få egen bil at køre rundt i og i de hurtige handlinger og handler glemmes der ofte hvad en bil egentlig koster at eje, for selvfølgelig er der en pris for selve bilen, men hvad med alt det andet?

Husk forsikring, vægtafgift og vedligehold

Der følger en del ekstra udgifter med, andet end prisen på bilen ved køb heraf. Der er f.eks. den lovpligtige ansvarsforsikring og vægtafgift og vedligehold der skal regnes med i udgifterne. Har du en idé om at erhverve dig en bil der koster lidt mere end hvad du selv har fået sparet op, skal du også medregne udgifter til billånet.

Hvis du køber din bil hos en forhandler, vil forhandleren som oftest have en idé til en form for finansieringsmulighed til dig som køber. Er du derimod ude på brugtmarkedet og skal handle med en privatperson kan det være en god idé at tjekke ud, hvor du kan finde det billigste billån.

Find det billigste lån ved hjælp af långiveres prisudregner

Et billån er ikke nødvendigvis billigst, alene fordi at renten er den laveste. Du skal huske at der ved ethvert lån følger en del andre udgifter med end renten som f.eks. etableringsgebyret og i nogle tilfælde er der også et gebyr hvis du ønsker at afvikle lånet før end hvad låneplanen foreskriver. Du bliver derfor nødt til at sætte dig ind i hvilke andre udgifter der følger med dit lån.

Når du selv skal finde dit lån, kan du med fordel gøre brug af de kalkulatorer der er at finde på de forskellige långiveres hjemmesider. Her kan du indtaste hvad du har brug for at låne udover den udbetaling du selv har mulighed for at lægge hos forhandleren og matche med hvad du har mulighed for at afvikle på lånet hver måned.

You may also like...

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.