Gode råd ved køb af enten ny eller brugt bil

Sponseret

Står du og skal købe en bil, men er i tvivl om du skal købe en ny eller brugt bil? Hvad der bedst kan betale sig, afhænger meget af både din økonomi samt dit behov. Derudover kan det også være, at du har nogle bestemte krav til bilens sikkerhed og udstyr, som på den måde kommer til at afgøre hvilken bil du køber.

Fordele og ulemper ved nye biler

Ved at købe en ny bil, går der ofte lang tid før du skal have udskiftet dæk, kobling, udstødning osv. på bilen. Du får bilen helt fra ny og kender derfor hele dens historie, samt har mulighed for selv at bestemme, hvordan bilen bliver vedligeholdt, da der ikke er andre der har ejet den før dig. Derudover har du også mulighed for at vælge det udstyr, der passer til lige præcis dine behov og krav.

Ulempen ved at købe en ny bil er at markedet ændrer sig hele tiden, og dette betyder, at du kan risikere at stå over for en større afskrivning, den dag du skal sælge bilen.

Hvis dit budget rækker til den bil, du går og drømmer om, så er det oftest bedst at købe den fra ny, da du både får garanti og 2 års reklamationsret. Hvis du skal pendle langt, er det også som regel bedst at købe en ny bil, hvis du har råd, da nye biler ofte kører længere på literen end brugte biler.

Fordele og ulemper ved brugte biler

Fordelen ved at købe en brugt bil, kan være at du kan få en større bil med bedre komfort, til en billigere pris. Dette betyder også, at hvis du skal sælge den indenfor kort tid, så vil den højst sandsynligt have tabt mindre i værdi end en helt splinterny bil ville.

Ulempen ved at købe den brugte bil, er at du ofte kun får 24 måneders reklamationsret, men som regel ingen eller kun kort garanti. Derudover har den haft flere forskellige ejere og flere år på bagen, hvilket gør, at du kan være uheldig at bilen går mere i stykker end en ny bil.

Du bør overveje at købe en brugt bil, hvis du ikke har råd til en ny bil. Derudover kan du også vælge en brugt bil, hvis du ikke kan få en ny bil af den type, som du har behov for i din hverdag. Så kan du undersøge markedet for en brugt bil af samme type bil i stedet for. Dog skal du være klar på i dit budget, at der kan opstå uventede reparationer. Går du og overvejer at købe en brugt bil, men mangler den sidste håndfuld penge til det, så kan du ansøge om at optage et rentefrit lån. Undersøg markedet for online låneudbydere. KreditNU udsteder lån helt op til 25.000 kroner, med en debitorrente på 0%. Du kan nemt, enkelt og hurtigt ansøge om at optage et lån. Til finansiering af din brugte bil!

 

You may also like...

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.