BMW indstiller produktionen af i8

I seks år har man kunnet købe en relativt miljøvenlig sportsvogn; deres i8. Modellen blev introduceret som BMWs første plug-in hybrid, der på én og samme tid formåede at have nok kræfter, men dog uden at være for hård ved miljøet.

Nu er det dog slut. BMW har besluttet sig for at indstille produktionen af deres i8. Fra midten af april vil der ikke længere blive bygget i8-modeller. Det har BMW selv oplyst i en pressemeddelelse.

Siden lanceringen i 2014 er der blevet solgt mere end 20.000 eksemplarer af i8. Det får BMW til at betegne deres hybridbil som værende ‘den bedst sælgende model i sit segment’.

Blandt de første hybridsportsvogne

Foruden de mere almindelige elektriske biler, er der også en lang række bilproducenter, der benytter sig af hybridteknologien, når de laver sportslige biler. Da i8 blev sendt på gaden i 2014, var det dogen af de første sportsvogne til at bruge hybridteknologien.

Siden dengang er der ikke sket det store med modellen. Den både var og er forsynet med en tre-cylindret benzinmotor, der yder 231 hk, og en elektrisk motor, der giver bilen en samlet ydelse på 374 hk og 570 Nm.

Lader du bilen køre udelukkende på strøm, kan den køre lige under 50 km på en opladning. Forbruget er opgivet til 47,6 km/l, mens dens CO2-udledning pr. km er blot 48 gram. i8 Coupé fra BMW går fra 0 til 100 km/t på blot 4,4 sekunder.

Har siden sendt andre elektrificerede modeller ud

Siden BMW sendt deres i8 på markedet, har den tyske producent sendt flere andre mere eller mindre elektrificerede modeller på gaden. I kan man blandt andet købe i3 og i3S hos BMW. Dertil kan man i mange bilklasser også kan købe en hybrid- eller plug-in hybridudgave.

Ikke nok med det, så har de også offentliggjort, at de har planer om, at der i deres sortiment skal være 25 elektrificerede modeller fra 2023. Heraf skal mere end halvdelen af disse være 100 procent elektriske biler.

I deres pressemeddelelse har BMW blandt andet skrevet: ‘Som pionér og et flagskib for køreglæde med plug-in hybridteknologi, var i8 en ideel bil til sit job lige fra starten’.

You may also like...

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.