Dashcam Test – Se de bedste her

Det er blevet meget populært blandt bilejere at have et bilkamera, eller dashcam, som det også kaldes. Det er med til at bringe ro, når du er ude at køre, eftersom et dashcam kan optage alt, der sker. Der findes dog mange dashcams, der også har særlige funktioner, når du holder parkeret.

De fleste dashcams vil begynde at optage, så snart du tænder motoren, og det vil stoppe, når du du slukker for motoren. Det er en meget nem proces, hvilket betyder, at man ikke behøver at være et teknisk geni, for at føle sig sikker på vejene. Du kan sågar overføre optagelserne til din computer.

Og disse optagelser er uhyre vigtige. Det kan være, du har været involveret i en trafikulykke, men med dit dashcam kan du bevise din uskyld. I modsætning til en håndfuld andre lande, er disse dashcams lovelige i Danmark, hvilket betyder, at du som privatperson har tilladelse til at bruge det.

BEMÆRK VENLIGST: Ingen af de nedenstående produkter er testet af os. Vi har derimod indsamlet information fra uvildige testkilder, forbrugeranmeldelser og via grundig research.

Garmin Dash Cam Mini / 888,- / Se her

Hvis du, som mange andre, ikke ønsker at have en kæmpe klods hængende i din bil, så er det Gamin Mini, du ønsker. Dette dashcam er nemlig på størrelse med din bilnøgle, hvorfor det kan monteres diskret bag bakspejlet på sin monteringsfod. Du skal blot slutte det til og så klarer det resten.

Dette dash cam er også meget brugervenligt. Du vil opleve, at der ikke er nogen touchskærm, eller nogen anden visning overhovedet, men i stedet er der blot en knap til lyd og en større knap til at arkivere et afsnit af den optagede video. Du har reelt set heller ikke brug for mere.

Det er et brugervenligt, lille dash cam

Garmin har et fint udvalg af dashcams, og dette kamera optager i lavere opløsning end de fleste af Garmins andre modeller, men det optager dog i 1080p, hvilket man ikke kan klage over. Det betyder, at billederne stadig er skarpe og tydelige, så denne kvalitet må siges at være godkendt.

Det er også en linse, der har en vinkel på 140 grader, hvilket vil sige, at det dækker fuldt ud fra bilens ene side til den anden, hvorfor den får det meste med. Det er netop hér, at kameraets placering spiller en rolle. Og eftersom det er et lille kamera, så kan det let monteres i bakspejlet.

Det er billigt, men det er godt

Det ligger i en billigere prisklasse end mange andre dashcams, men det er dermed ikke sagt, at det er ubrugeligt – tværtimod. Det er nemlig et simpelt og kompakt kamera, der indeholder alle de essentielle ting og sager – dog heller ikke mere. De har i stedet lagt fokus på enkelthed.

Det må dermed siges, at det er et vældigt fint kamera til prisen, og prisen, dén er til at overkomme. Garmin Dashcam Mini får store roser for muligheden for at optage i HD, og at det er meget brugervenligt. Det er et mini-kamera, men det er mægtigt.

Detaljer:

 • Opløsning: 1080p full HD
 • Vinkel: 140 grader
 • Vægt: 28,7 g
 • Størrelse: 31,3 x 53,3 x 29,3 mm
 • Tilhørende applikation til telefonen

Garmin Dashcam 56 / 1241,- / Se her

Garmin forstår sig på kvalitet, funktioner og brugervenlighed. Vi er i samme boldgade som kameraet ovenfor, men dog i den lidt dyrere ende. Det skal dermed selvfølgelig noteres, at prisen kan forsvares, da du med dette kamera naturligvis får en bedre opløsning samt flere funktioner.

Dette er selvfølgelig med, at du hurtigt bliver glad for dit kamera, hvor den kan hjælpe dig ud af de vanskelige situationer, som nu måtte opstå. Det kan virke som mange penge, men det er næsten et ubetydeligt beløb når man tænker på, hvor mange penge det kan være med til at spare.

Fremragende optagelseskvalitet

Hvis der er noget, der er vigtigt, når det kommer til et kamera, så er det naturligvis kameraets videokvalitet. Og der er ikke noget at sætte en finger på hér, da kameraet ligger på 2560×1440 pixels, hvilket er meget højt. Det betyder altså, at du får en højdefinitions-video på 1440p.

Garmin Dashcam 56 har, ligesom mini-kameraet ovenfor, også en bred visningsvinkel på 140 grader, hvor man ovenikøbet også har Garmin Clarity til at fremhæve endnu flere detaljer, selv med i svagere lysforhold. Dette, kombineret med automatisk lagring af billeder, er bare i top.

Det er blandt Garmins top-produkter

Det bliver omtalt som ét af de bedste kameraer på markedet til prisen, hvilket også vil sige, at det er blandt Garmins bedste produkter. Det er nemlig et top-produkt, der har alt, du har brug for. Det er småt og kompakt i designet, og så kommer det med et hav af funktioner, du kan gøre brug af.

Det er smarte funktioner såsom stemmestyring og mange gode advarselssystemer, som ofte bliver fremhævet. Og sådan noget som stemmestyring kan være utroligt brugbart for mange, da man nemt kan gemme en video eller billede, eller starte og stoppe lydoptagelser.

Detaljer:

 • Opløsning: 2560 x 1440
 • Vinkel: 140 grader
 • Vægt: 59.5 g
 • Størrelse: 4.05 x 2.14 x 5.62 cm.
 • Tilhørende applikation til telefonen

Garmin Dashcam 66W / 1725,- / Se her

Som prisen antyder, så har dette dashcam fra Garmin alt, hvad der forventes af et bilkamera i den højteknologiske verden, vi nu engang lever i. Garmin holder sig til alle kunstens regler, hvorfor designet minder om de andre bilkamera-produkter, de har at tilbyde i deres fine sortiment.

Dette dashcam er nemlig også meget lille og kompakt, hvorfor den hverken vil forstyrre dit udsyn, men den vil heller ikke kunne ses udefra. Dette er dog ikke nok til at forsvare den høje pris, hvorfor kameraet kommer med utroligt mange funktioner og teknologier, samt fornem billedkvalitet.

Højteknologi når det er bedst

Garmin Dashcam 66W er ligesom forgængeren – bare opgraderet. Vi snakker igen 2560×1440 pixels, men med en frame rate på 60 billeder per sekund. Den helt store vinder må dog siges at være den brede billedvinkel. Den ligger nemlig på 180 grader, hvilket giver et bedre overblik over vejen.

De fortrinlige pixels betyder, at kameraet opfanger og lagrer vigtige detaljer i 1440p HD-video, der giver lyse og klare optagelser – selv i mere udfordrende omgivelser, hvor lyskontrasten har det med at svinge. Det er også nemt at se videoen, den optager, hvis du blot har en telefonen samt appen.

Det kaldes for den ”opgraderede favorit”

Det skal dog siges, at til dette kamera, såvel som de andre, så savner man et medfølgende hukommelseskort, som man er nødsaget til at købe separat. Det er også værd at notere, at man ikke har mulighed for at indstille på sensorens følsomhed, hvilket kan være mindre irriterende.

Dét er dog ikke nok til, at den mister pladsen blandt de bedste bilkameraer, da alle de andre funktioner og teknologier i den grad opvejer for dette. Det er sublim video, bredt visningsområde, stemmestyring og GPS, der er med til at køre dette dashcam så freragende.

Detaljer:

 • Opløsning: 2560 x 1440
 • Vinkel: 180 grader
 • Vægt: 61,3 g
 • Størrelse: 4,05 x 5,62 x 2,14 cm
 • Tilhørende applikation til telefonen

Blackvue / 2285,- / Se her

Blackvue bryder det typiske designmønster, vi ellers ser med rigtigt mange dashcams. De har i stedet valgt at gå med et flot, aflangt design, der både filmer forud og bagtil, hvorfor prisen ligger i den høje ende. Det er dog to retninger, der bliver filmet i en meget god opløsning på 1920×1080 pixels.

Det er umiddelbart en meget høj pris for et dashcam, men du får dog et hav af funktioner og teknologier, der medfører at prisen er lidt mere medgørlig end først antaget. Det er også med til, at du som bilist, føler en stor grad af sikkerhed med denne siddende i din bil.

Det er to-i-én

Som tidligere nævnt, så filmer dette dashcam altså både forud og bagtil. Og til dette formål, så bruges en video opløsning på 1920×1080 pixels, som medfører, at billederne ikke bliver grynet og sløret, men derimod klokkeklare og med en høj detaljegrad, selv med lyskontrastering er de i top.

Dashcamet fra Blackvue har hertil en frame rate på 60 billeder i sekundet, hvilket, når kombineret med et synsfelt på 139 grader, opfanger en hel masse. Og de fornævnte optagelser kan findes i den tilhørende app, hvor du kan skabe dit et fint overblik, og appen er ovenikøbet meget nem at bruge.

Den er nem at bruge

Det er et dashcam, som er utroligt nemt at bruge, for den klarer det meste selv, som de nu også engang skal gøre. BlackVue registrerer selv kollisioner eller sammenstød samt pludselige hastighedsændringer. Det er også muligt at registrere bevægelser, selv når bilen er parkeret.

BlackVue har også gjort deres dashcam utroligt brugervenligt, hvor man, som eksempel, blot kan vifte hånden foran, for at slå lydoptagelser til eller fra. Det har også smarte funktioner som placering af dit køretøj på deres kort, eller tilføje hastighed i kilometer pr. time til din video.

Detaljer:

 • Opløsning: 1920 x 1080
 • Vinkel: 139 grader
 • Vægt: 90 g
 • Størrelse: 3,6H x 11,8B cm
 • Tilhørende applikation til telefonen

BlackVue – for- og bagkamera / 4295,- / Se her

Hvis du blot ønsker det dashcam, der optager i vildeste kvalitet, så led ikke længere, for det bliver ikke bedre end det hér. Dette dashcam fra BlackVue kan nemlig optage i 4K. Det betyder, at videokvaliteten er højnet, hvilket medfører bedre belysning og flottere billeder.

Det er ikke blot lidt, at kvaliteten af optagelserne bliver forøget, men meget. BlackVue har nemlig formået at lave et dashcam, der filmer i 4K UHD, hvilket er fire gange så mange pixels som Full HD. Det skal siges, at forskellen tydeligt kan ses, hvis man holder to optagelser ved siden af hinanden.

4K UHD

Hvis du ønsker, at det bliver lidt mere teknisk, så frygt ikke. Jeg ved, at der er nogle, som ikke bliver overbevist af ovenstående stykke, men som mangler det teknologiske aspekt. Det hedder i tal 3840×2160 pixels, hvor ikke et øje er tørt, da dashcamet kan opfange alt.

Dashcamet kan optage i en billedvinkel på 162 grader, hvilket er længe nok til at opfange alt far den ene side af bilen og til den anden – og endda mere til. Det er også vigtigt at notere, at BlackVue, ligesom sin navnebror, også har et kamera fortil og bagtil, hvorfor du altså får noget for pengene.

Intet mindre end imponerende

Det kan næsten kaldes for en markedsleder, eftersom det kan optage i 4K. Dette er dog naturligvis ikke det eneste, som BlackVue tilbyder med dette dashcam. Det kommer således også med indbygget batteri og GPS, hvor man også kan downloade appen på en kompatibel telefon.

Det bliver alt sammen samlet i appen, hvor du også nemt får overblik over dine optagelser. BlackVue har til formål at registrere stød og kollisioner under kørslen, men den registrerer såmænd også stød og bevægelser når den holder stille. Det er et dashcam som dette, som andre skal hige efter.

Detaljer:

 • 2 kameraer – foran og bagi
 • Opløsning: 3840×2160
 • Vinkel: 162 grader
 • Vægt: 88g
 • Størrelse: H36 x B118 mm
 • Tilhørende applikation til telefonen

Nedis DCAM30BK / 816,- / Se her

Vi tager nu et par skridt ned ad pristrappen, hvor vi igen er nede ved de mere medgørlige priser, men som du nok allerede har regnet ud, så får man ikke lige så meget, som hvis du derimod havde valgt én af de ovenstående modeller. Du får, hvad du betaler for i denne verden.

Det er dermed ikke sagt, at dette dashcam er dårligt, for det er det overhovedet ikke. Det har nemlig en video opløsning på 1920x1080p, hvilket mange af de andre modeller også har. Det vinder endda også nogle af de andre modeller med en billedvinkel på 140 grader, så den har mange ting kørende.

Kvalitet for pengene

Hvis du ikke ønsker at betale en hel bondegård for dit bilkamera, så ville en model som denne måske være den rette option. Det sprænger ikke budgettet, og den udfører arbejdet til punkt og prikke. Det er også værd at notere, at der bliver anvendt et microSD-kort til hukommelse.

Der er ét andet punkt, hvor den også kan spejle sig i det andre modeller, som vi har kigget på indtil videre. Og det er nemlig på designet. Vi er i samme boldgade, da vi ikke længere er ovre i det aflange dashcams, men i stedet tilbage til de kompakte, små firkanter.

Prisvenligt og gode optagelser

Det er helt klart prisen, som de fleste hæfter sig ved, men også det lille, kompakte design. For, som beskrevet, så er prisen nemlig mere end overkommelig for de fleste. Det understøttet såmænd også bluetooth og Wi-Fi, hvor du kan pare kameraet og dets applikation med en kompatibel telefon.

Det har dog en lidt lavere frame rate end de øvrige modeller, hvor vi hér er nede på 30 i sekundet, men, igen, hvis man har prisen i mente, så er dette ikke uhørt. Som konklusion, så er dette dashcam super i forhold til prisen, og det kan det, det skal kunne, og måske endda mere til.

Detaljer:

 • Opløsning: 1920×1080
 • Vinkel: 140 grader
 • Vægt: 28,7g
 • Størrelse: 5,33 x 3,13 x 2,93 cm
 • Frame rate: 30 i sekundet
 • Tilhørende applikation til telefonen

Garmin Dash Cam 46 / 874,- / Se her

Vi fortsætter nede i det lavere prisleje, hvor vi igen vender snuden mod Garmin. Vi har haft fokus på 66W og 56, og nu vi tænkte, at vi hellere måtte tage 46 med også, så vi har noget for enhver. Det er nemlig forgængeren til de to fornævnte, hvorfor det naturligvis er billigere end sine efterfølgere.

Det er ikke så langt bagefter, når vi kigger på dets video opløsning på 1920×1080, hvorfor det naturligvis kan optage i 1080p, som virkelig er skabe billeder, hvis nogen skulle være i tvivl. Det er også værd at notere, at dets billedvinkel og funktioner heller ikke er meget langt bagefter.

Funktioner

Det er nemlig sådan, at det dets billedvinkel er 140 grader, hvilket er nok til at optage video fra den ene side af bilen og til den anden, og måske endda lidt mere end det. Det er derfor slet ikke nogen tossede specifikationer, som dette dashcam har med sig i baggagen.

Det kommer også med en håndfuld andre funktioner, herunder GPS, føreradvarsler, samt, nok noget af det vigtigste, så vil du også have mulighed for at modtage advarsler på fotovogne, hvis du har tilsluttet en kompatibel telefon til den tilhørende applikation.

Billigt, men godt

Og ovennævnte funktioner og teknologier er ikke de eneste. Du vil også have mulighed for at styre dit dashcam med din egen stemme, hvor du eksempelvis kan starte eller stoppe lydoptagelser, eller måske har du bare lyst til at tage billede, hvis du synes, at du har set noget besynderligt.

Du vil også kunne gennemgå dine videoer, som naturligvis bliver lagret på applikationen. Det er samtidig muligt at tjekke videoerne billede-for-billede, hvilket medfører, at du aldrig vil misse bare den mindste detalje – og dette kunne jo være essentielt, når det handler om forsikringen.

Detaljer:

 • Opløsning: 1920×1080
 • Vinkel: 140 grader
 • Vægt: 59,5 g
 • Størrelse: 5,62 x 2.14 x 4.05 cm
 • Frame rate: 30 i sekundet
 • Tilhørende applikation til telefonen

Garmin Dash Cam Tandem / 2570,- / Se her

Vi har her at gøre med et pragteksemplar, og det er naturligvis Garmin, som står som producenten. Det kan hurtigt fastlægges, at dets – måske – største attribut er de to kameraer. Det er ikke front- og bagtil, som vi ellers har set før, men derimod fortil og et indvendigt bilkamera.

Det giver nemlig en bredere overvågning af bilen, hvilket medfører en højere sikkerhed. Det er naturligvis kombineret med en suveræn optagekvalitet på 2650×1440 pixels, hvilket, som nævnt, er super kvalitet, hvor du ikke vil glippe en eneste detalje.

Det er dyrt, men det er pengene værd

Dette er endnu et af de dashcams, hvor prisen kan virke skræmmende, men du får til gengæld rigtigt meget for pengene. Det er ikke blot de to kameraer, der trækker op, men også et hav af forskellige funktioner og teknologier, som udelukkende vil gøre din oplevelse med dette dashcam bedre.

Du får sublim dækning med dette dashcam, da du altid kan kommunikere med andre enheder ved hjælp af Wi-Fi eller Bluetooth, hvor du blandt andet kan downloade deres applikation til din kompatible telefon. Dette for at du får mest muligt ud af dine optagelser.

Det er meget brugervenligt

Det er ikke kun applikationen, der er meget brugervenlig og fremragende. Dette dashcam har eksempelvis også en billedvinkel på 180 grader, hvilket er et meget større synsfelt, end hvad du ser hos konkurrenterne. Det hele bidrager til, at du har maksimalt visuelt dækning.

Det er super let at montere, installere og anvende, og du vil samtidig ikke blive irriteret under kørslen, da det er designet således, at man sagtens kan gemme det bag bakspejlet. Det vil såmænd også kunne optage knivskarpt om aftenen når lyset er ved at dulme. Det er ren kvalitet.

Detaljer:

 • Opløsning: 2560×1440
 • Vinkel: 180 grader
 • Vægt: 65.4 g
 • Størrelse: 5.5 x 2.35 x 4.1 cm
 • Tilhørende applikation til telefonen

NextBase 222 / 15.175,- / Se her

Hvis I ønsker at se Mona Lisa inden for dashcams, så har vi fundet det til jer. I kan kalde det Mona Lisa, I kan kalde for Den Hellige Gral, eller, måske bare Pagtens Ark. Det er op til jer, men vi kalder den for NextBase 222. De fortjener nemlig kæmpe cadeau, for at have lavet sådan et bæst.

Det handler hér om videokvalitet, funktioner, brugervenlighed og anvendelighed, og den generelle vurdering lyder således, at det er et rigtigt godt produkt. Og nu tænker I sikkert, at det skal det også være, når prisen ligger hvor den gør, og jeg kan ikke sige andet, end at jeg er enig med jer.

Det er avanceret og fantastisk

Dette dashcam fra NextBase hører til de mere avancerede dashcams. Noget, som ikke er avanceret, er dog måden hvorpå du monterer kameraet. Det kan du nemlig gøre med noget så nemt som en magnet. Det er såmænd også lidt større end sine konkurrenter, men ikke noget til at det irriterer.

Det har naturligvis også en god video opløsning på 1920×1080, hvor man dog må indrømme, at man havde regnet med 4K, hvis man ligger i dette prisleje. Det er dog nok med 1080p på et instrumentpanel-kamera, hvor man alligevel får alle detaljer med, når det optager.

Det er smart

Det kommer naturligvis ikke bag på nogen, at dette dashcam imponerer stort, når det kommer til skarpe og klare billeder. Det har også indbygget SOS-funktion, hvilket betyder, at det ikke blot optager uheldet, men det har såmænd også sådan en smart funktion.

Det er svært at finde minusser, hvis man ikke tæller prisen, men man kunne dog godt have brugt en manual. Du finder naturligvis også et G-sensorsystem, og så er den også udstyret med Wi-Fi og Bluetooth, så du kan kommunikere med de andre enheder. Det samme gælder GPS og batteri.

Detaljer:

 • Opløsning: 1920×1080
 • Vinkel: 140 grader
 • Vægt: 77 g
 • Størrelse: 8 x 4.5 x 5.2 cm
 • Tilhørende applikation til telefonen

Denver CCT-1210 / 177,- / Se her

Vi går nu fra Pagtens Ark tilbage til den virkelig verden, hvor Denver har et meget, meget billigt et af slagsen, og det kan vi nu godt lide, når ting er billige. Det lyder jo ofte fra os, og mange andre, at man får, hvad man betaler for, så det er vigtigt, at I husker at have det i baghovedet.

Det er dog ikke noget bras, du får, hvis du køber dette dashcam. Ja, det er meget billigt, men det har stadig nogle funktioner, der gør, at det alligevel har noget kvalitet. Det er ikke ofte, vi siger det, men lige med dette dashcam fra Denver, så har de i hvert fald gjort noget rigtigt.

Det billige, det gode

Det kan virkelig underligt, at dashcamet fra NextBase har det, at dette så også har det, men dette dashcam fra Denver har faktisk en video opløsning på 1920×1080, hvilket vil sige, at det har 1080p. Det var ikke noget, man havde regnet med fra så billigt et produkt, men en glædelig overraskelse.

Det falder dog lidt fra, når det vejer lige i underkanten af 200 gram, hvilket kan ende med at være en udfordring for nogen. Det er dog ikke ensbetydende med, at det sidder og dingler, for det kommer ikke til at irritere dig under kørslen. Det er derfor, du får en sugekop med som bruges til at montere.

Glædelig overraskelse

Det beskrives også, hvordan dette dashcam har en billedvinkel på 120 grader, hvilket ikke er lige så godt som sine konkurrenter, men det er heller ikke dårligt, overhovedet ikke. Det ligger også nede på 30 frames i sekundet, hvilket heller ikke er suverænt, men det er godt i forhold til prisen.

Det har dog kun den funktion, at det er løkkeoptagende, så du mangler både Bluetooth og Wi-Fi, hvor du kan få dashcamet til at kommunikere med dine andre enheder, så du nemt og hurtigt har et overblik over dine optagelser, og alt andet, du nu ellers har brug for.

Detaljer:

 • Opløsning: 1920×1080
 • Vinkel: 120 grader
 • Vægt: 190 g
 • Størrelse: 6,5 x 3,5 x 6,5 cm

Tracer MobiDrive / 155,- / Se her

Vi forbliver nede i det helt billige prisleje lidt endnu, da vi først skal lægge vejen for Tracer, som har produceret dette dashcam ved navn MobiDrive. Det ligger i samme boldgade som dashcamet ovenfor, da du naturligvis får, hvad du betaler for, hvorfor du mangler en masse funktioner.

Det er endnu et dashcam, som skal monteres ved hjælp af sugekop, hvorfor det kommer til at sidde i forruden, hvorimod mange af deres konkurrenter kan monteres på bakspejlet, så det ikke har mulighed for at forstyrre dit udsyn. Det har en masse mangler, men det kan da lidt.

Kvaliteten afspejles i prisen

Det er ikke for sjov, at prisen er så lav. Det har nemlig en video opløsning på 1280×720. Det er selvsigende, at det ikke er det skarpeste i verden, men 720p for 155,- DKK er ikke helt tosset. Det vigtigste er jo optagelserne, og 720p er hverken grynet eller sløret, så det er ikke helt håbløst.

Det er dog også noget af det eneste, som man kan se frem til med dette kamera. De har været så søde at tilføje et par egenskaber, herunder indbygget højtaler, strøm fra USB og nattesyns-infrarød, hvilket jo er super fint alt sammen.

Det kan det, den skal kunne

Det kan virke som om, at jeg hakker ned på det bilkamera. Det er vigtigt at notere, det ikke er min hensigt. Vi ønsker naturligvis at sætte fokus på en masse bilkamera-produkter, hvor vi selvfølgelig skal noget til enhver. Der er mange, som ikke ønsker at sprænge deres budget, og så er dette fint.

Hvis du alligevel ikke ønsker at have dine optagelser liggende i skyen, eller ønsker at tilslutte din smartphone til dit dashcam, så kan jeg med glæde sige, at du slipper for sådan noget højteknologisk fis, hvis du vælger dette dashcam. Det er meget ligetil, og mere er der ikke i det.

Detaljer:

 • Opløsning: 1280×720
 • Vinkel: 90 grader
 • Vægt: 165 g

R310 Dashcam / 599,- / Se her

I husker måske BlackVue, som vi fremhævede lidt længere oppe, og ligesom dét dashcam, så har R310 også to linser, hvorfor du vil kunne optage mere, end hvis du blot havde den ene linse. Det er samtidig Full HD, hvorfor dette dashcam starter stærkt ud, hvis man har prisen i mente.

Vi har tidligere skrevet, hvordan kvaliteten ofte følger prisen. Vi holder stadig fast i det statement, men du får meget for pengene ved købet af dette R310-dashcam, inklusiv kvalitet. Du får gode optagelser, og så får du også et hav af funktioner og teknologier med i købet.

Billigt kan også være godt

Bare fordi, at det er billigt, så har mange en tendens til at gå videre med det samme. Det er netop fordi, at mange med det samme antager, at det nok er noget bras. Og lige dét er langt fra tilfældet, når det kommer til dette dashcam. Du får en stor del af de funktioner, som havde du betalt mere.

Du får nemlig to linser, der optager i 1080p Full HD, hvor du har én fortil og én bagtil. Det alene er såmænd nok til at retfærdiggøre købet, men, som tidligere nævnt, så får du mere endnu. Du får dertil essentielle funktioner som Night Vision, så du også er sikret klare optagelser i mørket.

Yderligere specifikationer

Det er naturligvis vigtigt, at du kan optage, hvad der sker på din tur, hvis nu en kollision skulle forekomme, eller hvis du selv har været involveret. Det er dog værd at notere, at dine optagelser er meget mere værd på din computer, hvorfor det også er muligt at overføre dem via USB-kabel.

Det er også en super nem monteringsproces, hvor det blot skal sættes fast med en sugekop. Det har sågar indbygget GPS, som hele tiden tracker din kørsel. Du får alt dette for billige penge, hvorfor mange har valgt netop R310. Der er ét lille problem, og det er størrelsen, som du kan se nedenfor.

Detaljer:

 • Opløsning: 1920×1080
 • Skærm: 2,7”
 • Overførsel af filer via microSD-kort
 • Dimensioner: 13 x 6 x 4,5 cm.

H500 Mini Dashcam / 369,- / Se her

Du har måske allerede gættet det ud fra navnet, men ligesom med Garmin, så tager vi nu fat i endnu et mini-dashcam. Det er nemlig lille og kompakt, men det er dog stadig et helt normalt dashcam, der fungerer som det skal. Det, at det er lille, er også med til, at det ikke forstyrrer dit udsyn.

Det kan godt være, at det er lille, men det har dog stadig en god videokvalitet på 1920×1080, hvilket er en forholdsvis høj video opløsning for sådan et billigt kamera. Det betyder, at du får skarpe optagelser, som hverken bliver grynet eller sløret, hvorfor du får alle detaljer med.

Det har også et bredt synsfelt

Det er naturligvis vigtigt, at dit dashcam også har et bredt synsfelt, for ellers kan den gode videokvalitet være fuldkommen ligemeget. Det er dog ikke noget, du skal frygte med dette dashcam, da det har et meget bredt synsfelt, nemlig på hele 170 grader, hvorfor du vil få alt med.

Du får flere forskellige funktioner med, hvor vi blandt andet har G-sensorsystemet, hvilket er med til at foretage optagelser ved blot den mindste registrering af bevægelse. Dette kan spille en essentiel rolle, hvis der skulle opstå en kollision, hvor dit dashcam automatisk vil gemme optagelserne.

Brugervenligt

Det kan være åh så fint med alle de funktioner, men hvis brugervenligheden ikke er i orden, og det blot er kompliceret at navigere rundt i, så kan det være ligemeget. Du skal dog ikke tvivle i ét sekund, om hvorvidt dette dashcam er kompliceret at bruge, for det er det ikke.

Som nævnt ovenfor, så er G-sensorsystemet automatisk, hvor den derefter gemmer optagelserne automatisk. Dashcamet er også udstyret med en 1,5”skærm, hvor du ved hjælp af knapperne nemt kan navigere rundt. Det understøtter også Night Vision, så du kan optage i mørket.

Detaljer:

 • Opløsning: 1920×1080
 • Skærm: 1,5”
 • Overførsel af filer via USB
 • Night Vision

W2 Dashcam / 359,- / Se her

Vi forbliver i samme boldgade, som dashcamet ovenfor, hvor vi igen har at gøre med et mindre et af slagsen. Det er dog noget, som jeg håber, I vil tage med herfra – størrelsen er ikke alt. Det er noget, dette dashcam er en manifestation af, da det også kan optage i 1080p som de mange andre.

Der har nemlig en video opløsning på 1920×1080, hvilket igen bevidner om god kvalitet. Det er altid overraskende at falde over juveler som dette, hvor kvalitet og funktioner i den grad overstiger prisen på varen. Du får nemlig ikke blot optagelser af høj kvalitet – du får også en håndfuld funktioner.

Kvalitet i højsædet

Noget, som mange går op i, når det kommer til dashcams, er brugervenlighed. Det er noget, der er sat i førersædet hér. Det matcher nemlig en masse af de andre dashcams på markedet, dog til en brøkdel af prisen, hvilket vi jo aldrig siger nej til. Det er som man siger; penge sparet er penge tjent.

Hvis alt det højteknologiske fis aldrig har fanget din interesse, så kan du roligt lade de bekymringer fordufte. Du får nemlig her en skærm, hvor du nemt kan navigere rundt, blot ved hjælp af knapperne, der er placeret ved siden af. Det er sågar en skærm, der fremviser højkvalitet.

Funktioner er medfølgende

Det er naturligvis vældigt fint, at dette dashcam kan optage i 1080p, men det er ofte noget, der kan være ubrugeligt, hvis ikke billedvinklen er god nok. Dette dashcam har dog en linse med en billedvinkel på 140 grader, hvorfor det vil kunne opfange alt, der ses gennem forruden.

Vi har så fastslået, at det er god kvalitet med et vidt udsynsfelt. Du får dog mere endnu. Det er også udstyret med den følsomme G-Sensorsystem, hvilket vil sige, at kameraet automatisk opfanger, hvis der sker en kollision, hvor det dernæst vil gemme optagelserne, så du ikke risikerer at miste dem.

Detaljer:

 • Opløsning: 1920×1080
 • Frame Rate: 30 i sekundet
 • G-Sensor: Ja
 • Overførsel af filer via USB
 • Night Vision

Hvad er et dashcam?

De fleste af jer er nok klikket herind med en vis from for baggrundsviden, men det vil alligevel være på sin plads, kort at forklare, hvad et dashcam egentligt er, for det er trodsalt – for mange – et nyt fænomen.

Hvis det skal skæres helt ud i pap, så er et dashcam præcist, hvad dets navn antyder. Det er nemlig et bilkamera, som du kan placere på bilens dashboard – og med det menes der bilens instrumentbræt. Vi ser dog flere og flere, der sætter det stille vidne i forruden under kørslen.

Hvorfor skal du anskaffe dig et dashcam?

Det er ikke blot en gadget til dem, der er bil- og teknologinørdede, men derimod noget, der kan bruges af alle, der kører bil. Vi går nu til dags utroligt meget op i sikkerhed, og det er derfor ikke overraskende, at flere og flere er begyndt at have et monteret i deres bil.

Vi håber ikke, at det kommer til at ske for nogen, men skulle man være så uheldigt at være med i et uheld, så vil du takke dig selv for at have købt et dashcam. Det er nemlig fordi, at du har købt et øjenvidende, der har optaget alt, der er sket. Ingen kan løbe fra ansvaret, for du har beviserne.

Dette gælder dog ikke blot ved uheld. Det kan desværre henne, at du bliver stoppet for en lovovertrædelse, du ikke har begået, men med dit dashcam kan du bevise, at du intet har gjort forkert. Dette kan eksempelvis være en fartbøde, som mange af os hader.

Og som kronen på værket, så vil din bil også optage, når den er parkeret, hvor vi igen ved, at der kan ske uheld. Det kan være, at en anden person kører ind i din bil, den bliver ridset, eller hvis én skulle prøve at bryde ind i den. Igen, så vil du have optagelser, der kan bruges ved en sag mod personen.

Vil alle få glæde af et dashcam?

Det er næsten selvsigende, at stort set alle vil kunne få glæde af et dashcam. Det kan bruges til andet end blot at optage kollisioner og uheld, for det kan også bruges som en sjov gadget til at optage kørslen. Det er dog værd at notere, at langt de fleste køber det for sikkerhedens skyld.

Det er en sikkerhedsforanstaltning for mange, hvorfor de har følt, at det har været prisen værd. De, der har børn vil også vide, at der kommer en tid, hvor de får kørekort og de selvfølgelig skal låne jeres bil. Derfor, hvis du har et dashcam i din bil, så er der ingen grund til at være nervøs.

Hvis du virkelig ønsker det, så kan du også blive en bedre chauffør, hvis du sætter dig ned og kigger dine kørsels-optagelser i gennem. Det kan være, at du falder over nogle uheldige vaner eller tendenser i trafikken, som du måske slet ikke lægger mærke til, når du kører.

Skal jeg have styr på teknik, for at kunne bruge et dashcam?

Vi har alle den ene person i vores familie, som bare ikke kan finde ud af teknik. Det er såmænd heller ikke noget, der er af betydning hér. Du kan købe modeller, hvor det er så let som at tilslutte strømmen til bilens cigarettænder, hvorefter du tænder for maskineriet.

Det også typisk ovennævnte modeller, der kommer med de lidt større knapper, og måske endda en LCD skærm, der naturligvis medfører en brugervenlig brugerflade, så du let som ingenting kan komme i gang med at nyde dit dashcam. Det er simpelthen ikke sværere end som så.

Du vil dog hurtigt finde ud af, at mange af de lidt nyere modeller kommer med en tilhørende applikation til din mobiltelefon, hvor du har mulighed for at få dem til at kommunikere med hinanden, hvilket giver dig muligheden for at overføre optagelserne til din telefon.

Hvor vigtigt er funktioner og andet tilbehør?

Dét er et spørgsmål, som jeg ofte stiller mig selv og andre, for selvsamme spørgsmål kan man også stille, når det omhandler andre gadgets. Vi, og sikkert mange andre, er dog kommet frem til den konklusion, at det er op til det enkelte individ, hvad han eller hun har brug for.

Som nævnt i ovenstående stykke, så vil nogle måske hellere have det helt simple med store knapper og en brugervenlig brugerflade, hvorimod andre ønsker det højteknologiske vidunder, der både kan tilsluttes Wi-Fi, optage videoer i 4k Full HD, og som har to linser, ét fortil og ét bagtil.

Det kommer ikke som nogen overraskelse, at de dashcams, der tilhører den lidt dyrere prisklasse, naturligvis kommer med flere funktioner og mere tilbehør end de billige. I det tests, vi har taget udgangspunkt ud fra, så nævner de fleste eksperter, at nedenstående kan være meget nyttigt.

De nævner blandt andet GPS, Wi-Fi, parkeringsmodus, langt strømkabel, mulighed for loop-optagelse, god lydkvalitet og en let placering og montering i bilen. Især GPS’en får meget opmærksomhed fra eksperterne, da du dermed har en præcis lokation, hvis du har været i et uheld.

Hvad får du for prisen?

Du har nok bemærket, at prisen varierer utroligt meget, når det kommer til dashcams. Dette gælder typisk teknologi som en helhed, hvor du kan blive ved med at opgradere. Det er ofte de billige, der har en lidt værre videokvalitet end sine konkurrenter, men som vi har vist, så er det ikke altid.

Det kan godt være, du kommer til at mange et par funktioner, men mange af de billige, vi har fremhævet, er bedre end hvad deres pris fortæller. Det er dog vigtigt, at du aldrig går under 1280×720, men det skal du ikke være bange for, da de fleste nu til dags optager i 1920×1080.

Det kan også have indflydelse på prisen, hvis du finder et dashcam, der har to linser, så du kan optage forfra og bagtil. Dette er ikke noget, man typisk ser, da de fleste dashcams udelukkende filmer det, der sker foran bilen. Dashcams med to linser er derfor ofte dyrere.

You may also like...

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.