Gennemskue en lejeaftale 

Det kan oftest være kompliceret at lease eller leje en bil. Hvad skal man vælge af tilkøb og hvad dækker forsikringen egentlig? Gælder de samme regler i hele Europa? Må jeg installere ekstraudstyr i en leaset bil? 

Det med småt

Det er vigtigt at du grundigt forstår hvad du skriver under på. Oftest er der mange regler for leasing og leje. Såsom hvor længe du har haft kørekort eller om du må krydse grænser i den pågældende bil. Der kan komme mange uventede afgifter, hvis du ikke overholder din kontrakt.

Leasing af bil

Når du leaser en bil i en længere periode, skal du ikke nødvendigvis tænke at bilen er din. Der kan være mange ting skrevet med småt som gør at du ikke bare kan gøre som du vil i bilen. Selvom du betaler for brugsretten, så tilhører bilen faktisk leasing firmaet, så derfor kan du eksempelvis ikke altid ryge i en leasing bil eller have hund. Det vil i hvert fald medføre at du får en regning for rengøring til den tid hvor du skal aflevere bilen.

Du skal også tænke på din kilometeraftale, hvis du for eksempel laver en langvarig leasingkontrakt. Skal du måske flytte? Kommer du til at skifte arbejdsplads? Det er vigtigt at du gør dig nogle overvejelser om hvordan din hverdag kan se ud. Du skal også huske at oftest dækker din forsikring kun dig som fører, så måske skal du overveje om du vil låne bilen ud til andre.

Det er ikke fordi du ikke kan ændre i din leasingaftale – selvfølgelig kan du det. Det koster bare penge hver gang du ændrer i den!

Billeje

Skal du leje en bil og er usikker på hvad der skal indgå i kontrakten, er det faktisk relativt simpelt. Skal du bruge en bil til en weekendtur, er det måske ikke nødvendigt at tilkøbe ekstra kilometer. Skal du derimod på en hel uges ferie mellem flere byer, kan det være en god idé at være forberedt på de ekstra kilometer.

En af de bedste grunde til at leje en bil er at du kan få mange forskellige modeller du kan vælge mellem til lille variation i priserne. Det betyder at du faktisk kan prøve forskellige bilmodeller af til en lav pris uden forpligtelser. Billeje er klart den bedste løsning i tilfælde af du kun skal bruge bilen i en kort periode og ikke vil binde dig til noget. Derudover kan du som regel også – helt problemfrit – køre til andre lande.

 

You may also like...

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.