Må man sove i sin bil?

Der er ikke nogle bestemte regler, der forbyder dig at sove i sin bil i Danmark. Hvis du har brug for en lur eller du vil tilbringe en nat i din bil, er det ikke lovligt. Vær dog opmærksom på, at der er nogle regler at forholde sig til.

Du må selvfølgelig ikke parkere din bil på privat område, for at overnatte. Det er heller ikke tilladt at decideret campere. Det betyder dog ikke, at du ikke må sove i din bil, i stedet for at tage på hotel.

Der kan være flere årsager til, at man gerne vil sove i sin bil. For mange handler det om, at de har brug for en lur, mens de kører. For andre er det et spørgsmål om, at de skal sove en rus ud. Her er der lidt forskel på, hvad der er tilladt.

Må man sove i sin bil, når man er fuld?

Der er mange, der har overvejet at overnatte i bilen, hvis de er for berusede til at køre den hjem. Det er dog svært at svare på, hvorvidt det faktisk er noget, der er lovligt at gøre. Derfor skal man også være meget påpasselig med at gøre dette.

I henhold til Færdselslovens § 53 straffes den, der fører eller forsøger at føre et motordrevent køretøj, efter at have indtaget spiritus. Her er spørgsmålet, om det kan betragtes som værende et forsøg på at føre bilen, hvis du beslutter dig for at sove i den.

Normalt bliver man straffet for at forsøge at føre bilen, hvis blot man har fysisk kontakt med bilen. Politiet skal nemlig ikke vente med at gribe ind, indtil den respektive person er kørt væk. Det vil sige, at det er nok, at du har nøglen i låsen.

Derfor er det ikke noget, der kan tilrådes, da du ikke ved på hvilket tidspunkt i forløbet, at politiet kommer forbi. Derfor er det også en stor risiko at løbe. Det betyder, at det ofte bedre kan betale sig at tage en taxa e.l. hjem.

Med andre ord, så kan det betragtes som værende et forsøg på spirituskørsel, hvis du sover beruset i din bil. Det er også noget, der er gældende, selvom du blot ligger dig ind på bagsædet. Derfor er det vigtigt, at det ikke er noget, du beslutter dig for at begive dig ud i.

Mange sover i bilen på kør-selv-ferier

Som der også er givet udtryk for tidligere, kan der være mange årsager til, at man gerne vil sove i sin bil. For mange er det som følge af, at de brug for en kort lur, fordi det er sent på aftenen eller natten. For mange andre er det fordi, de er på en kør-selv-ferie.

Hvert år er der mange tusinde danskere, der vælger at køre på ferie. De kører blandt andet til rejsemål i Italien, Frankrig, Kroatien m.m., hvorfor der er tale om lange køretur. Det er ikke alle, der har mulighed for at bytte med andre chauffører, hvorfor de skal køre hele vejen.

Som følge af dette, er der mange, der får brug for en lur eller en overnatning undervejs. Der er mange, der vælger at tage en overnatning på et hotel undervejs. Dog er det ikke alle, der ønsker at bruge penge på et sådant hotelophold.

En lur på en rasteplads skader ikke

Der er ikke noget, der er står i vejen for, at du holder ind på en rasteplads undervejs. Hvis du får brug for en kort lur eller måske et par timer på øjet, kan du sagtens sove i bilen. Det kræver selvfølgelig, at du er villig til rent faktisk at sove på sædet i bilen.

Hvis du er det, så er der ikke noget, der står i vejen for, at du holder ind ved en rasteplads. Her bør det dog gøres klart, at der er forskel på, hvordan der bliver set på de i de forskellige lande. Derfor er det også en god idé, at du undersøger dette på forhånd.

Som udgangspunkt er det dog tilladt at sove i din bil på en rasteplads, hvor lastbilchauffører også holder ind, for at overholde deres hviletid. Vil du gerne være på den helt sikre side, er det dog en god idé, at du lige bruger et kort øjeblik på at undersøge det først.

Det er ikke rart at sove i en bil

Til trods for, at det kan lyde som en god løsning, at du tager en lur eller en overnatning i bilen, er det ikke sikkert, at det er tilfældet. Det kan der være flere årsager til. En af de mere markante årsager er dog, at det ikke er videre komfortabelt at skulle sove i en bil.

Har du generelt svært ved at falde i søvn, er det ikke sikkert, at du skal sove i din bil. Det kan nemlig være svært at falde i søvn, og derfor også svært at få en god søvn, når du sover i en bil. Det er især gældende, hvis bilen er fyldt, og du derfor ikke kan læne sædet tilbage eller sove på bagsædet.

Hvis du har planer om at sove i bilen, er det derfor vigtigt, at du er opmærksom på, at det ikke er en komfortabel oplevelse. Hvis du er så heldig, at du har en bil, hvor der fx er god plads på bagsædet, kan det gøres lidt mere komfortabelt.

Er alle passagerer indforstået med det?

Hvis det er i forbindelse med en kør-selv-ferie, hvor bilen også byder på andre passagerer, bør alle være indforstået med at sove i bilen. En ting er, at det sjældent er specielt komfortabelt at sove i en bil, men noget andet er, også at skulle dele bilen med andre.

Er det en løsning, der er med i jeres overvejelser, er det derfor vigtigt, at det er noget, som alle er med på. I de fleste tilfælde er det dog bedre, at I tager et ophold på et hotel. Her kan I trods alt få lov til at sove i en rigtig seng, hvilket vil give jer en bedre søvn. Det er en fordel, da I dermed er mere veludhvilede og friske til at fortsætte køreturen.

You may also like...

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.