Sporing af bil pris – Hvad koster sporing af bil?

Trænger din bil til en sporing? Kan du mærke, at den er begyndt at trække skævt eller slingre, er der en god chance for, at det er på tide at få det gjort. Hvis du gerne vil vide mere om, hvad det koster at få sporet bilen, er du havnet på den rette side, da du kan finde mere information om dette herunder.

Sporing af bil Pris: Hvad koster sporing af bil?

Sporing af bil Pris: Hvad koster sporing af bil?

Sporing af bil Pris: Hvad koster sporing af bil?

Der er mange, der tror, at sporing af bil er dyrt. Det er dog slet ikke tilfældet. Faktisk er det sjældent, at det vil koste dig mere, end mellem 800 og 1.200 kr, hvor mange bliver overrasket over hvad sporing af bil koster. Den konkrete pris kommer dog an på, hvor i landet du bor, da der fx er stor forskel på, om du skal have udført på et værksted i København eller i Vojens. Derfor kan det sagtens betale sig at få tilbud for at få den billigste sporing af bil pris.

I og med, at det er noget, der ikke koster dig det store, er det en god idé, at du ikke tøver med at få det gjort, hvis du føler, at det er noget, der er behov for. Faktisk kan det vise sig at være direkte farligt ikke at spore sin bil. Det er ligeledes også farligt, hvis ikke bilen er sporet korrekt, hvorfor det også er vigtigt at sikre sig.

 

Korrekt sporing af bil kan resultere i besparelser

Hvis ikke din bil er sporet på korrekt vis, vil det resultere i, at dine dæk hurtigere bliver slidt ned. Hvis du vil være sikker på, at dine dæk har den længst mulige levetid, er det derfor en god idé at have styr på, at bilens styretøjet altid er indstillet korrekt. Derved kan du spare de 3-7.000 kr., det koster at købe nye dæk til bilen.

Skulle det være sket, at styretøjet i din bil har taget skade, vil det også medføre, at du skal bruge ekstra penge på benzin. Det skyldes, at din bil bliver udsat for mere pres, end nødvendigt. Det er langt fra alle, der er klar over dette, men det kan faktisk være en stor medvirkende faktor til, at din brændstofregning stiger.

Hvis du vil holde dine brændstofudgifter på et fornuftigt niveau, hvilket du sikkert gerne vil, bør du sørge for at få sendt din bil til sporing på et værksted, hvis du kan mærke, at der er noget galt. Det er meget vigtigt, at du ikke tøver med at gøre, da det kan vise sig at være en rigtig god investering at få styr på det.

Hvornår er det nødvendigt med sporing af bil?

Der kan være flere årsager til, at det er nødvendigt at få sporet din bil. Det kan være, at du er kommet til at køre lidt for hurtigt over et stort bump. Det kan også være, at der har været stort hul i vejen. Hvis en af disse ting har medført, at din bil nu er begyndt at slingre eller trække til en af siderne, så skal den spores.

Hvis det er noget, du oplever, når du kører i din bil på nuværende tidspunkt, er det vigtigt, at du sørger for at få den på værksted så hurtigst som muligt. Det er meget generelt med biler, at man ikke bør tøve med at få den på værksted, hvis man kan fornemme, at der er noget galt med den.

Ikke nok med, at forkert sporing af bilen vil øge slitagen på bilens dæk, så kan det faktisk være direkte til fare for trafiksikkerheden. Hvad enten du er i tvivl om eller er helt sikker på, at din bil slingrer eller trækker til en af de to sider, så skal du ikke tøve med at sende din bil på værksted.

Få sendt din bil til 4-hjulsmåling

Hvis styretøjet på en eller anden vis i din bil er blevet skadet, er det nødvendigt, at du får sendt din bil afsted til en 4-hjulsmåling hurtigst muligt. Som der også er givet udtryk for herover, kan der være flere forskellige årsager til, at hjulindstillingen har rykket sig.

Det kan eksempelvis være sket i tilfælde af, at du er kommet til at køre en kende for stærkt hen over et bump eller et hjul i vejen. Det kan dog også ske i tilfælde af, at du er kørt op over en kantsten e.l. Det er en rigtig god idé, at du sørger for at få kontrolleret din bils sporing, hvis:

  • Du har lagt mærke til, at dens dæk er blevet slidt ujævnt
  • Rattet står skævt, når du kører ligeud
  • Den slingrer eller trækker til enten højre eller venstre
  • Du har generelle problemer med dens styring
  • Den netop har fået nye dæk på, og du vil sikre, at de sidder korrekt

Det vil sige, at du ikke behøver at tage din bil med til sporing på bestemte tidspunkter med faste intervaller mellem hver sporing. Derimod handler det om at mærke efter, når du kører i din bil, for det er på den måde, at du kan vurdere, hvorvidt der er behov for en 4-hjulsmåling.

Hvad er en sporing af bil?

Når din bils sporing skal undersøges, foregår det ved, at en mekaniker foretager en såkaldt 4-hjulsmåling. På den måde kan han eller hun måle hjulenes position. Med afsæt i denne måling er det muligt at vurdere, om de er justeret korrekt og kører symmetrisk. Er det ikke tilfældet, skal der gøres noget ved det.

Både hjulenes retning og hældning vil blive målt, hvorefter tallene vil blive sammenlignet med data fra biler af samme mærke og samme specifikke model. Derved er det muligt for mekanikere at se, om trykket på dine hjul stemmer overens med fabriksindstillingerne.

Skulle det vise sig, at dine hjul ikke er sporet ordentligt, vil mekanikeren komme med sin anbefaling til, at du får dem justeret. Typisk vil det ikke være noget problem at justere hjulene, så de igen stemmer godt overens med tolerancegrænsen og de indstillinger, som bilen kommer med fra fabrikken.

Det eneste, det kræver er, at mekanikeren foretager en såkaldt udmåling. Når det er blevet gjort, er det ikke et problem at tilpasse bilen til den korrekte indstilling. Herefter kan du køre afsted værkstedet igen, mens du kan glæde dig over, at din bil nu er sporet, som den skal være.

Hvad er det konkret, der bliver kigget på?

En mekaniker kigger på flere ting i forbindelse med sporingen. Der bliver blandt andet kigget på dækkenes geometri. Det vil sige, at der bliver kigget på, om vinklerne stemmer og er symmetriske. Hvis man spørger ind til, hvad der helt præcist bliver gjort, når en mekaniker udfører en hjulsporing, er det følgende:

  1. Hjulenes hældning ind- eller udad ift. det lodrette plan. Det vil sige, at der kigges på, om hjulene står vinkelret på jorden (Cambervinklen).
  2. Fjederbenets hældning frem eller tilbage i forhold til det lodrette plan (Castervinklen).
  3. Vinklen mellem baghjulenes løbslinje og akslernes centerlinje (Løbsvinklen).
  4. Den vinkel, der bliver dannet, når hjulene peger mod eller fra hinanden (Toe-in/Toe-out).

Ikke altid muligt at udbedre bilens skævhed

Det kan i meget sjældne tilfælde ske, at det ikke er muligt at udbedre en bils skævhed. Det er dog kun i ganske få tilfælde, at det er noget, der forekommer. I et sådant tilfælde kan der være behov for, at der bliver skiftet en række dele på bilen.

Hvorfor er sporing af bilen nødvendigt?

Det er vitalt, at din bils styretøj er indstillet på korrekt vis. Hvis det ikke er det, er der en risiko for, at dine dæk bliver slidt for hurtigt ned. Dertil vil det også medføre, at din bil ender med at køre dårligere og mere ustabil. Som følge af dette, så er det faktisk også mindre sikkert i trafikken – både for dig og for andre.

Er din bil ikke sporet på korrekt vis, så vil den faktisk også være mindre miljøvenlig. Foruden dette, så vil det også resultere i, at den bliver dyrere i drift. Det skyldes ikke blot, at du oftere er nødt til at skifte dine dæk, men faktisk også, at den vil bruge mere brændstof.

Som du kan se på de mange negative følger, der er angivet herover, er det en rigtig god idé, at du sørger for, at din bil bliver sendt til regelmæssig 4-hjulsmåling – helst en til to gange om året. Det vil ikke blot gøre det mere behageligt at køre i din bil, men også være med til at sænke dine udgifter til brændstof.

Det er selvfølgelig også derfor, at det er essentielt, at du ikke tøver med at sende din bil sporing – især ikke, når du finder ud af, at det faktisk ikke er specielt dyrt.

You may also like...

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.