Alfa Romeo fremviser ny Giulia GTA

Alfa Romeo har iværksat et angreb på Mercedes C63 AMG og BMW M3 med den nye Giulia GTA. Det er en model, de selv kalder for et betydningsfuldt comeback til markedet for højpotente biler til gaden. Det er et marked, der domineres af de to føromtalte biler.

Den italienske bil leveres med en 2,9 liter V6-motor, der også er at finde i Giulia Quadrifogli-udgaven. I GTA-varianten er motorstyringen dog blevet kalibreret og den er forsynet med en Akrapovic-udstødning i titanium. Det har medført, at ydelsen er hævet fra 503 til 533 heste.

Det medfører en acceleration fra 0 til 100 km/t på blot 3,9 sekunder. Endvidere er den forsynet med 20″ hjul med centerås samt en forøget sporvidde på 50 mm, hvilket resulterer i, at den også er hurtigere omkring hjørnerne.

Fås også i en mere kraftfuld version

Alfa Romeo fremviser ny Giulia GTA

Du kan også få den nye Giulia i en mere kraftfuld GTAm-udgave. Denne udgave er ganske vist gadelovlig, men den henvender sig primært til dem, der gerne vil have en bil, der kan følge dem, når de skal ud på racerbanerne.

I denne version har Alfa Romeo ganske enkelt valgt at pille bagsæderne ud og erstatte dem med kulfiberforsæder, sekspunktseler samt andre racerdetaljer. Samtidig er den 0,3 sekunder hurtigere end GTA-versionen, da den rykker fra 0 til 100 km/t på kun 3,6 sekunder.

Er lettere end standardudgaven

Alfa Romeo fremviser ny Giulia GTA

For begge førnævnte versioner gør det sig gældende, at de er omtrent 100 kg lettere end standardudgaven af Giulia. Dette er opnået ved flittigt brug af kulfiber til hhv. motorhjelm, tag, kofangere, drivaksel, skærmforøgere m.m.

Alfa Romeo har meldt ud, at der kun vil blive bygget i alt 500 GTA- og GTAm-modeller. Det er forventeligt at priserne starter lige på den anden side af 100.000 pund, men der er endnu ingen officielle udmeldinger om prisen.

You may also like...

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.