Du behøver ikke længere at ligge vågen om natten

Kender du det med, at uret ringer tidligt en mandag morgen, men du har nærmest kun sovet i én eller to timer? Måske er dette et velkendt problem for dig, og du er mere eller mindre ved at være vant til det. Men søvnunderskud er ikke noget, man skal spøge med, og det kan i den grad påvirke både den mentale tilstand men altså selvfølgelig også den fysiske del af kroppen. Problemer med at sove om natten er dog et udbredt problem for en stor del af befolkningen. Dog kan der være forskel på, hvor store menneskers søvnproblemer er, og hvilke årsager der ligger bag.

Hvad er det, som gør, at man ikke kan sove om natten?

Der kan være mange faktorer, som spiller ind her. Nogle mennesker har døjet med at sove hele deres liv, hvor andre nærmest kan falde i søvn lige så snart, de lukker øjnene. Nogle mennesker falder måske hurtigt i søvn men vågner mange gange i løbet af natten.

Problemer med at falde i søvn kan også være påvirket af, hvordan man har det psykisk. Hvis man er stresset, bekymret og har tankemylder, så kan det eksempelvis påvirke ens søvnkvalitet. Der kan være mange forskellige årsager, og dette er bare et lille udpluk af, hvad der kan skyldes, at man har svært ved at falde i søvn.

Hvad kan man gøre ved søvnproblemer?

Der kan være forskellige muligheder her alt efter, hvad årsagen er. Hvis det for eksempel er fordi, man ligger enormt dårligt om natten, så kan det være, at det er sengen, som er problemet. En god seng har stor betydning for søvnen. Hvis man eksempelvis får ondt i kroppen, når man vågner om morgenen, så kan det vel og mærke være en indikation på, at man måske bør udskifte sengen.

Nogle mennesker vil gerne ligge på senge, som er enormt hårde, hvor andre har behov for en stor blødhed. Mennesker er forskellige, når det kommer til deres præferencer for netop senge. Har man mistanke om, at sengen er med til at gøre søvnen dårlig, og muligvis er skyld i, at man ikke sover så godt, så er en rigtig god idé at gå på jagt efter den helt rigtige. Det kan vel og mærke være en investering i sig selv og sin søvn. Også på længere sigt.

Man kan eventuelt tage et kig her også, hvis man er på jagt efter ny seng.

Hvad skal man kigge efter, når man skal købe ny seng?

Man skal først og fremmest finde ud af, hvad behovet er. Derudover skal man også finde ud af, hvad størrelse sengen har. Er man to, som skal sove i den, men der er et behov for at have en del plads hver især, så bør man måske overveje en dobbeltseng. En trekvartseng kan måske blive lige lidt for lille der.

Andre tricks til at forbedre søvnen

Der findes en del gode tips til, hvordan man kan forbedre sin søvn. Et af dem er ved at lære at lave vejrtrækningsøvelser hver aften. Vejrtrækningsøvelser kan blandt andet gøre, at vejrtrækningen bliver roligere men også, at man flytter sit fokus hen til dette i stedet for.

Derudover, bør man undgå visse ting inden sengetid. Det gælder blandt andet sukker, koffein og store måltider.

You may also like...

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.