Leasing uden udbetaling – er det muligt?

Der skal ikke være nogen tvivl om, at der er sket store ændringer på privatleasingmarkedet i løbet af årene. Før i tiden var det et krav, at man skulle betale op mod 20 % af bilens værdi som udbetaling (kaldes ofte også for førstegangsydelse), kan man i dag slippe med en markant mindre betaling.

I nogle tilfælde kan du endda lease en bil, uden at betale en udbetaling. Det er selvfølgelig en fordel for dig, der ønsker at lease din kommende bil. Du kan lade flere penge stå på din bankkonto, samtidig med at det giver større fleksibilitet og mulighed for hyppigere udskiftning af bilen.

Hvorfor er der ofte udbetaling på en leasingaftale?

Det er langt fra alle steder, hvor du kan få lov til at lease en bil, uden at betale en udbetaling. Faktisk er det et krav hos de fleste selskaber. Årsagen til, at det er et krav hos de fleste aktører, at man skal betale en stor udbetaling er, at leasingselskabet derved undgår en usikkerhed ved, om kunden kan betale eller ej.

Hvis leasingselskabet ikke får de månedlige betalinger fra kunden, er de nødt til at hente bilen, hvorefter de skal forsøge at sælge den, for at få deres penge. Det er ikke blot et administrativt bøvl for dem, men kan også ende med at koste dem rigtig mange penge i sidste ende.

De fleste ved nemlig, at har man købt en ny bil, taber den en stor del af sin værdi, når den er kørt ud over kantstenen hos forhandleren. Derfor er det vigtigt for de fleste leasingselskaber at få en stor betaling, når kontrakten indgås. Den kan nemlig bruges til at bære det tab, der opstår i starten.

Leasing uden udbetaling vinder frem

I dag er der faktisk op til flere leasingselskaber, der tilbyder privatleasing uden udbetaling. Andre steder har de valgt at tilbyde deres kontrakter med en meget lav udbetaling i stedet. I begge tilfælde betyder det dog, at det er markant lettere at få råd til at lease en ny bil.

Det er svært at angive en specifik årsag til, at der er flere og flere selskaber, der er begyndt at tilbyde denne form for løsninger. Det kan fx være mere kendskab til forretningsmodellen, bedre kreditvurdering af kunder, eller stor konkurrence på markedet.

Der kan være mange parametre, der ligger til grund for, at der er mange aktører, der har valgt at tilbyde leasingkontrakt med lav eller ingen udbetaling. Det har dog medført, at der er flere aktører, der konkurrere om kunderne, hvorfor du har mulighed for at finde bedre leasingaftaler.

Lettere at lease en ny bil

I og med, at du ikke skal betale en stor udbetaling, når du skal privatlease en bil, er det lettere at få råd til at lease en bil. Det er en fordel for de forbrugere, der ikke nødvendigvis kan finde penge til en udbetaling 20 %. Det er ikke alle, der har dem på kontoen, og det er ikke alle, der kan låne dem i banken.

Desuden bør det også gøres klart, at det er en stor psykologisk barriere, hvis man skal betale fx 30.000 eller 50.000 kr., når man indgår sin kontrakt. Hvis du i stedet vælger en aktør, der kan tilbyde kontrakten uden udbetaling, virker et mere overkommeligt og medgørligt for dig.

Leasing med kort binding og uden udbetaling

Der er flere og flere leasingselskaber, der er begyndt at tilbyde kontrakter, hvor der ikke er krav om betaling af en førstegangsydelse. Disse kontrakter er ofte også kendetegnet ved at have en kort bindingsperiode. De har i nogle tilfælde en bindingsperiode, der lyder på helt ned til mellem en og tre måneder.

Kombinationen af en kort bindingsperiode og ingen førstegangsydelse medfører, at du får en stor fleksibilitet ved leasing af din nye bil. Det er en mulighed, der først er begyndt at vinde frem i løbet af de seneste år, men der er både mange leasingselskaber og forbrugere, der hopper med på vognen.

For mange leasingselskaber er det et klart konkurrenceparameter, at de kan tilbyde dette. Det er nemlig ikke alle, der har råd til at betale en stor udbetaling, som vi har været inde på før. Derfor er der mange, der ender med at købe en billig brugt bil i stedet for.

Noget helt andet er, at der også er mange, der har svært ved at binde sig til en kontrakt på fx 24 eller 36 måneder. Man ved nemlig ikke, hvorvidt ens behov når at ændre sig i løbet af denne periode. Dette behøver man dog ikke at tænke på, hvis man vælger en aftale med en kort bindingsperiode.

Leasing uden førstegangsydelse betyder typisk højere månedlig ydelse

Hvis du har i sinde at lease en bil, er der mange ting at tage højde for. Du skal selvfølgelig sikre, at det giver bedst økonomisk mening for dig. Det er ikke sikkert, at den bedste løsning for dig, er at vælge en kontrakt uden førstegangsydelse.

Dette skyldes, at det ofte medfører, at du skal betale en højere månedlig ydelse. Hvis du hver måned har et relativt presset budget, er det næppe den rette løsning. I et sådant tilfælde kan det give bedre mening at betale en større eller mindre førstegangsydelse, mod at du får en lavere månedlig ydelse.

Der er intet, der er rigtigt eller forkert i denne sammenhæng. Det er en personlig vurdering, hvorfor det er op til dig selv at vurdere, hvad du mener er bedst for dig. Det skal dog ikke være nogen hemmelighed, at der er flere og flere, der er begyndt at benytte de mange leasingtilbud uden udbetaling.

De fleste biler kan leases uden udbetaling

I dag er det faktisk de færreste biler, der ikke kan leases uden udbetaling. Hvad enten du har i sinde, at din nye bil skal være en BMW, Mercedes, Fiat, Peugeot eller fra en helt femte fabrikant, kan den sandsynligvis leases uden udbetaling. Der er nemlig mange bilimportører, der tilbyder denne type leasing.

Det kræver dog, at du er villig til at betale en højere månedlig ydelse, som angivet herover. Omvendt får du ofte en samlet løsning, der inkluderer både grøn ejerafgift, forsikring, leasingydelse og service. De eneste andre omkostninger, der vil være forbundet med bilen, er brændstof, bilvask og forbrugsvæsker.

Hvis du gerne vil have en større sikkerhed i forhold til dit bilbudget, er dette en god måde at gøre det på. Du ved nemlig, hvad den koster måned efter måned. Desuden er det stort set altid en fabriksny bil du får, og derfor leveres den med garanti. Derfor skal du ikke selv betale for diverse reparationer mv.

Er denne leasingform fremtiden?

Der sker hele tiden store forandringer på leasingmarkedet. Der kommer nye aktører og koncepter til hvert år, og af denne grund er det svært at spå om fremtiden. Leasing af bil uden udbetaling er dog noget, der ser ud til at have fået godt fat på det danske marked, da flere og flere benytter sig af muligheden.

På mange punkter kan denne type leasing sammenlignes med et bilabonnement, da disse aftaler ofte skrues sammen på samme måde. Derfor er der nærmest blot et spørgsmål om terminologi. Der er mange danskere, der gerne vil have sikkerhed ift. bilbudgettet, mens andre gerne vil kunne skifte bil ofte.

Er du en af de mange danskere, der fx ville elske at køre i en cabriolet om sommeren og i en SUV i det kolde vinterhalvår? I så fald er denne type leasing ideelt for dig. Typisk kan din kontrakt opsiges fra den ene måned til den anden, hvorefter du afleverer bilen, og kan tage en ny med hjem.

Det vidner naturligvis også om, at der er mange fordele ved denne type leasing. En af de eneste ulemper er, at du ofte skal betale en høj månedlig ydelse, hvilket ikke alle kan finde pengene til. Er du ikke i tvivl om, at du kan det, bør du bestemt ikke tøve med at overveje denne leasingform til din næste bil.

Er dette en løsning, der passer til alle?

Til trods for, at der er mange fordele ved at lease en bil uden udbetaling, er det dog ikke ensbetydende med, at det er en løsning, der passer til alle. Som der er angivet herover, er det ofte et krav, at du betaler en højere månedlig ydelse. Til gengæld indeholder ydelse dog ofte også alle udgifter til bilen.

Dertil er der ofte mellem 1.500 og 2.000 km inkluderet pr. måned. Derfor er det ikke alle, der kan få dækket deres kørebehov med en sådan aftale. Det er muligt at tilkøbe flere kilometer, men hvis du kører fx 50.000 eller 70.000 km om året, kan det næppe betale sig for dig at lease en bil på denne måned.

Derfor er det også meget vigtigt, at man tager sig tid til at vurdere sine behov, før man vælger. Hvis du har et meget begrænset kørselsbehov, kan dette være en glimrende løsning. Kører du rigtig mange kilometer hvert eneste år, er det sandsynligvis bedre at købe din kommende bil.

You may also like...

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.