De mest teknologisk avancerede biler i 2021

De mest teknologisk avancerede biler i 2021

I dag gennemgår vi en række af de mest interessante biler der alle har det til fælles at de er præget af højteknologiske egenskaber. Hvad enten det drejer sig om selvkørende biler eller automatisk parkering kommer vi nærmere ind på specifikke bilmodeller og mere generelle funktioner som vi mener er værd at nævne. Nogle af modellerne er allerede kommet på det danske marked, mens andre kommer senere på året eller i starten af 2022.

Teknologi og elektronik er kommet for at blive i langt de fleste områder. Indenfor sport er det eksempelvis brugt til at analysere rivalerne inden en kamp. På underholdnings området kan du finde mange titler online som du ikke kunne finde før. Det samme gælder sig for biler.

Her findes snart ikke en bil der bliver produceret noget sted i verden som ikke indeholder en mængde ledninger og elektronik af forskellig funktion. Derfor har vi valgt at fokusere på nytænkning og vi giver ekstra point hvis det både drejer sig om en praktisk løsning men også samtidig er pænt at kigge på.

Hyundai Santa Fe

Santa Fe modellen fra Hyundai kommer med et kamera der kan opdage blinde vinkler langs bilen på en stor 12,3″ skærm. Bilen er også spækket med højteknologiske sikkerhedsfunktioner der kan mindske risiko for påkørsel og skader.

Værd at nævne er eksempelvis det automatiske bremsesystem, også kaldet nødbremser, som helt af sig selv kan bremse bilen hvis man er ved at ramme en fodgænger eller cyklist. En anden smart detalje på Santa Fe 2021 er at man får en advarsel hvis man er ved at åbne døren op i en person, en bil eller noget andet man gerne vil undgå.

Toyota Corolla Hybrid

Denne japanske klassiker er blevet genopfundet og videreudviklet på siden år 1966 hvor den første Corolla blev fabrikeret. Den specifikke hybrid model vi kigger nærmere på er det sidste skud på stammen fra Toyota.

Bilen kommer med indbygget 8″ touch skærm og underholdnings system der blandt andet understøtter Android Auto, Apple CarPlay og bilen kommer med et WiFi hotspot og mulighed for Amazon Alexa stemmegenkendelse.

Det er ikke kun i kabinen den nye Corolla Hybrid er forrest i teknologiens verden. Også under kølerhjelmen er der flotte tiltag, da både el og benzin motorene i bilen sørger for hele 21km/l ved blandet kørsel ved hjælp af den kraftfulde og moderne drivlinje.

De mest teknologisk avancerede biler i 2021

Tesla Model 3

Skal man have en Tesla på budget, så er Model 3 det bedste valg. Det er en af de billigste Tesla modeller man kan købe sig til, men det føles ikke som om der er skrabet så meget af funktionerne af bilen ikke stadig er et højteknologisk vidunder.

Noget af det første man lægger mærke til i kabinen er hvor få knapper der er synlige, samt den kæmpestore 15″ skærm der fungerer som kontrolpanel for størstedelen af bilens mange funktioner. Herfra kan man tilgå alle de normale funktioner som speedometer, navigering, åbne bagklappen m.m.

Men også de nye tiltag såsom den indbyggede WiFi router eller trådløs genopladning får man på den store skærm mulighed for at indstille på, hvis altså ikke man har for travlt med at se en film eller høre en podcast med det indbyggede underholdnings system.

Chevrolet Spark 2022

Den absolut billigste bil på listen må siges at være den nye Spark 2022 model. Selvom bilen ligger i den laveste ende af prisskalaen på det danske marked er der stadigvæk en række teknologiske funktioner man får med, og hvis man giver lidt mere kan man få en større udgave med flere funktioner fra fabrikken af. Så hvis du er på et budget og går op i hvor meget det koster at have bil, er Spark 2022 et godt bud.

Alle Spark modellerne kommer med en 7 tommers touch skærm der kan kobles til Android Auto eller Apple CarPlay, og Chevrolet har endda formået at klemme et WiFi hotspot med ind i den lave pris.

Sidstnævnte er især godt til den lille familie, da man på længere køreture godt kan opleve problemer med sit mobile netværk. WiFi antenne der er indbygget i bilen er væsentligt stærkere end en gennemsnitlig mobiltelefons antenne, og man kan altså køre uforstyrret på motorvej uden at miste signalet.

Konklusion

Man kan finde mange spændende teknologiske tiltag i de nyeste bilmodeller, og vi kan nu begynde at se at selv de billigste biler på markedet begynder at komme med moderne elektronik som WiFi hotspot og touch skærme helt fra de mest skrabede modeller.

You may also like...

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.