Olieskift pris – Hvad koster et olieskift?

Er det på tide, at din bil får et olieskift? Skift af olie på din bil er en af de ting, som du ikke må glemme. Det er nemlig olie, der er med til at holde din motor ved lige, da den har til formål at fjerne snavs og skidt. Derved er det muligt for dig at forhindre, at din motor bliver slidt og bryder sammen.

Olieskift pris: Hvad koster det at skifte olie?

Olieskift pris: Hvad koster det at skifte olie?

Olieskift pris: Hvad koster det at skifte olie?

Ingen olieskift pris er ens hos alle værksteder. Du kan dog forvente, at prisen vil lyde på omkring 749 kr. Det viser også, at det faktisk slet ikke er så dyrt at få skiftet olie. Det skyldes, at det som regel ikke er noget, der er specielt svært eller tidskrævende for en mekaniker at udskifte olie og oliefilter på din bil.

I og med, at det ikke er dyrt, er der ikke nogen undskyldning for, at du ikke får det gjort relativt ofte. Det er en vigtig del af vedligeholdelsen af din motor, hvorfor det er vigtigt, at du ikke tøver med det. Som der også er givet udtryk for herover, er der dog forskel på priserne, hvorfor det nogle steder kan blive en olieskift pris på op til 1.499 kr.

Hvorfor er det vigtigt at skifte olie?

Vil du gerne være sikker på, at din bil er godt kørende i længst mulig tid, og det vil du sandsynligvis gerne, er det vigtigt at passe godt på den. Det betyder, at det er vigtigt, at du sørger for at sende den til serviceeftersyn med jævne mellemrum. Derved er du sikret, at du tager diverse problemer og skader i opløbet.

Hvis du gør det, er det både lettere og billigere at udbedre dem, end hvis de får lov til at udvikle sig. En stor del af at holde din bil ved lige er at sikre, at du får skiftet olie med jævne mellemrum. Når du kører i din bil, vil olien dag for dag blive blandt med urenheder i form af både snavs og sod, som ikke er godt for olien.

Faktisk er det noget, der på sigt vil medføre, at oliens gode egenskaber vil begynde at fortage sig. Det betyder, at din bils motor hurtigere vil blive slidt. Faktisk kan det i værste fald resultere i, at den går helt i stykker. Det bør fortælle dig noget om, hvor vigtigt det er, at du sørger for at skifte olie, når der er behov for det.

Hvor ofte er der behov for at skifte olie?

Det er ikke et spørgsmål, der kan gives et konkret svar på. Det er nemlig forskelligt, hvor ofte en bil har behov for at få skiftet olie. Der er flere faktorer, der har indflydelse på dette. Det handler dog i høj grad om, hvor ofte du kører i bilen. Dog handler det også om, hvilken producent og model, der er tale om.

Du kan dog forvente, at olie er noget, der skal skiftes en gang om året. Hvis du kører en del kilometer, er det derimod cirka pr. 15.000 km du har kørt i bilen.

Læs mere i bilens instruktionsbog

Til trods for, at du gå kan gå ud fra det, der er nævnt herover, er det dog alligevel en god idé, at du sørger for at tjekke din bils instruktionsbog. Her vil du nemlig til hver en tid kunne se, hvor ofte det anbefales, at du får skiftet olie på netop din bilmodel. Som der også er givet udtryk for før, er det nemlig noget, der varierer.

Det kan være, at din bil skal have foretaget olieskift lidt oftere end én gang årligt. Det kan også være, at der ikke er behov for at skifte det helt så ofte. De fleste moderne biler er udstyret med en serviceindikator. Denne indikator vil give dig et praj, når det er ved at være på tide, at der bliver skiftet olie på din bil.

Hvis din bil har en sådan indikator, skal du blot holde dig til, hvad den fortæller dig. Det er dog vigtigt, at du husker at få din mekaniker til at nulstille denne indikator, når der er blevet fyldt ny olie på bilen.

Hvordan klarer mekanikeren skift af olie?

Når din bil bliver sendt på værksted, fordi du skal have skiftet olie, vil mekanikeren tømme bilen helt for den gamle olie. Desuden vil de også stå for at montere et nyt oliefilter. Det skyldes, at der i det gamle oliefilter vil sidde en masse rester fra skidt og snavs, som hurtigt vil ende med at få den nye olie til at blive smudset til.

Derfor er det også vigtigt, at filteret bliver skiftet. Mange tror, at man blot kan nøjes med at skifte olien, men det er dog ikke tilfældet. Når du har fået fjernet olien og filteret er blevet udskiftet, vil der også blive fyldt op til fire liter olie på bilen. Det viser også, at det ikke er en af de største opgaver for en mekaniker at udføre.

Har din bil en såkaldt serviceindikator, der vil minde dig om, hvornår det er tid til at få skiftet olie, vil denne naturligvis blive nulstillet. Det klarer mekanikeren for dig, når den nye olie er fyldt på og filteret er udskiftet.

Hvor ofte bør du kontrollere olietilstanden på din bil?

Det er et spørgsmål, der er svært at give et konkret svar på. Der er nemlig ikke nogen deciderede regler ift. at kontrollere oliestand på din bil. Når det er sagt, så bør det dog nævnes, at det er en god idé, at du gør det for hver 1.000 km kørt. Det er også noget, der er gældende, til trods for, at du kører i en helt ny bil.

Det er også noget, der er gældende for nye biler, da de også har et vist forbrug af motorolie. Hertil bør det også nævnes, at der er stor forskel på de mange bilmærker. Som følge af dette, er det netop ikke nemt at give et konkret svar på, hvor meget olie, som motoren i din bil bruger, når du kører i bilen.

Hvis du sørger for at kontrollere din oliestand regelmæssigt, er du sikker på at få en god fornemmelse af, hvor stor en mængde olie, din bil faktisk bruger.

Det er nemt at kontrollere oliestanden

Du behøver ikke at køre din bil på værksted, hvis du ønsker at kontrollere din oliestand. Det er nemt at gøre, og derfor kan du sagtens selv gøre det. Du kan nemlig kontrollere din bils oliestand ved at aflæse det på dens oliepind.

Det gør du ved at tage den helt op, tørre den af, og sætte den tilbage i hullet. Nu trækker du den op igen, og kan derved aflæse oliestanden på pinden. Der vil være to markeringer på pinden, der hedder ’Minimum’ og ’Maksimum’. De oliestand skal være mellem disse to punkter på pinden.

Vigtigt at bruge den rette olie til din bil

Når der skal fyldes nyt olie på din bil, er det vigtigt, at det er den rette olie. Det betyder, at det er vigtigt, at du ser på, hvilken olie, din bil skal bruge. Det kan du nemt finde ud af i dens instruktionsbog. Hvis du blot har i sinde at få en mekaniker til det, skal du ikke bekymre dig om, at den får fyldt den rette type olie på.

Det er dog en god idé, at du sørger for altid at have en dunk liggende i din bil. Hvis du har det, så er det nemt for dig at påfylde olie, hvis din bil fortæller dig, at olieniveauet er ved at være for lavt. Har du den på værksted, for at få skiftet olie, bør du bede om at købe en liter olie med, så du altid bruger den samme olie.

Det er nemlig ikke en god idé at blande forskellige typer motorolie. Desuden kan du derved også være sikker på, at det er den rette type motorolie, der bruges.

Syntetisk eller almindelig motorolie?

Der skal ikke være nogen tvivl om, at der er en lang række muligheder og kvaliteter at forholde sig til, når du skal vælge motorolie. Derfor skal man ikke blot tænke på, at olien har smørende egenskaber. Der er fx nogen, der vælger en fuldsyntetisk olie, fordi den ikke så nemt ændrer viskositet ved temperaturændringer.

Et olieskift kan få din bil til at køre længere på literen

Hvis du ikke sørger for at fjerne den snavsede olie fra motoren ved et olieskift samt skift af filter, vil det slide på motoren. Det øgede slid kan ikke blot ødelægge motoren, men vil også føre til et øget brændstofforbrug. Ikke nok med det, kan det på længere sigt ende med at blive til en stor klump slam, der kvæler motoren.

Af den grund er det ikke nok, at du påfylder ny olie i ny og næ, hvis du vil være sikker på, at din motor kører helt perfekt. Når man skifter olien, er man sikret, at det snavs, som olien har samlet kommer med ud. Derved er man garanteret, at den nye olie kan tjene det formål, det er tiltænkt at skulle tjene.

Kør længere på literen efter olieskift

Hvis du kører på for lidt olie, er der er øget risiko for, at din motor går i stykker. Det er bedst, at der altid er et overskud af olie, da olien faktisk har godt af at hvile, før der igen er brug for, at den sendes rundt i systemet. Hvis der er for lidt olie, så kan det ikke lade sig gøre, og det vil forringe kvaliteten af olie og slide på motoren.

Det er dog vigtigt, at du er klar over, at for meget olie også kan være et problem, da det kan føre til, at bilens motor bliver for varm. Det skyldes, at modstanden i motoren øges, hvis olieniveauet er for højt. Det mest optimale olieniveau er, hvis du kan få den til lige præcis at ramme ’Max’ på oliepinden.

Kan jeg selv udskifte olien på min bil?

Der skal ikke være nogen tvivl om, at det ikke just er raketvidenskab at udføre et olieskift. Derfor er det også nemt at udføre denne opgave. Det kræver dog, at du kan nå dræningsproppen og er i stand til at håndtere olien forsvarligt.

Når du har fået drænet den gamle olie, er det en god idé at rense oliesumpen, hvorefter du skal dreje den nye olieudløbsstik med matchende pakning på. Det er naturligvis vigtigt at huske, at det ikke er nok at skifte olie – oliefilteret skal nemlig også udskiftes.

Derfor er selve påfyldningen af den nye olie faktisk den sidste del af processen. Efter endt arbejde, skal både spildolie og det gamle oliefilter afskaffes på forsvarlig vis. Det bedste er naturligvis at indlevere det på den nærmeste genbrugsplads.

You may also like...

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.